Minelab CTX 3030 Metallsøker

Vurdering av dette produktet55555
Minelab CTX 3030

Minelab CTX 3030

 • Minelab CTX 3030
 • Landsøker
 • Forhandles i Norge av
  Metallsøker AS
 • Oppgitt pris 21900,- inkl. mva
 • Se video av CTX 3030 her

Èn vurdering av Minelab CTX 3030 Metallsøker

 1. Vurdering av dette produktet 55555

  Heisann.

  Litt vanskelig å vite hvor man skal begynne å skryte av denne flotte detektoren, så jeg begynner med det negativ.
  Skjermen har et gjenskinn som kan gjøre det vanskelig å se i sollys. Sånn det var alt det negative.

  Noen vil kanskje si at jeg glemte vekta, men de tar skammelig feil. Denne maskinen er så velbalansert at man fint går 12 timer om dagen en uke i strekk. Skal du gå fjelltur, så er det selvfølgelig et lite minus, men da får du heller legge igjen noe annet du ikke trenger hjemme. Bruker man den store 17″ coilen, så finnes det fine harnesser å få kjøpt for å spare på kreftene. PS den coilen er det rå dybde på, men kan være vrien å bruke på pløyd mark. 17″ coilen passer best på steder med få signaler selv om den diskrimiserer like godt som de andre, kan det være vanskelig å pinpointe mellom mye jern.

  Jeg har nå brukt CTX 3030 i ca 400 timer og funnet ting både over og under vann, i ferskvann, elver og saltvann. Jeg har funnet mynt på dyp som overgår all forventning og som noen teoretiker sier er umulig. Jeg vet at teoretikerne tar feil, fordi jeg har sett det med egne øyne. Dette er gjort i min egen testløype i hagen, der jeg har gravd ned forskjellig og merket med dyp på en funnpose. Anbefales å lage en slik til alle typer detektor.

  Lærekurven på CTX`n har vært tøff fordi jeg rota med programmer som ikke passet mine forhold i jordsmonnet og fordi jeg er en smule løsemiddelskadet etter 25 år med tynner og maling. Ungdommen førøvrig tar denne maskinen med letthet 🙂
  «Silver» er det standarprogrammet som passer best til mine områder som strekker seg fra Østfolds dype skoger til Vest-Agder med høy mineralisering og der er det bare plug and play. De andre programmen er gode med små modifikasjoner. Alle programmene kan selvfølgelig brukes som base i egne programmer og de kan modifiseres på maskinen ute i felten.
  Mye falsking og mange gravinger etterpå, så har jeg funnet ut at maskinen jobber best i Auto sensitivity. Her kan man velge AUTO -1, -2, -3 eller +1, +2, +3 alt etter hva slags grunn man søker på og man taper eller vinner ikke mye dybde, den blir bare mer stabil på ID og man slipper falske signaler og den går dypt uansett, til og med ved bruk av 6″ coilen.
  Alt man trenger å gjøre er å velge separasjons mønster. Her har man 4 valg.
  Low trash: For områder med få signaler og lite søppel. Her er maskinen dyp og fin.
  High trash: For områder med mye søppel. Her finner man faktisk sølvmynt som ligger under en jernskive med riktig ID. Slå den du.
  Ferrouse-Coin: Brukes i jerntepper og finner lett mynt som ligger mellom, under eller over jern, og går du med åpen skjerm så får du opp både jernet og mynten som 2 separate mål på skjermen og du hører en miks av signalene. Brukes diskriminering hører du kun mynten.
  Ground-Coin: Brukes ved middels til høy mineralisering.

  Man kan velge om man vil ha 2 konduktive toner, 2 jern toner, 4 konduktive toner, 4 jern toner, 35 jern toner, 50 kontuktive toner eller en kombinasjon av disse. Alle disse kan justeres etter eget ønske og frekvens som passer ditt øre. Jeg bruker bare 50 konduktiv eller kombinert.

  Det kan også velges hva slags tone man vil høre. Godt demostret av Gary i denne videoen: http://www.youtube.com/watch?v=bbCm98g4V7o&feature=youtu.be
  Normal- det vanlige bippet
  Long- En bredere tone. Biiiiiiiip
  Smooth- Er en ekstra lang tone som gjør at man hører selv de minste fragmenter.
  Pitch hold- Forandrer bakgrunstonen(Treshold) til du treffer en annen type metall. Helt rå på jerntepper.

  Når det gjelder diskriminasjon så har man alltid 2 mønstre i hvert program, disse kan man sette opp som man ønsker. Det kan også velges auto diskrimisering, maskinen tar da vekk all støy fra feks hesteskosøm og rusten spiker, men slipper igjennom jern av verdi. Man trenger bare å la den lese marka man går på og den lager sitt eget mønster. Bør ikke brukes av nybegynnere.

  Xchange2 program for PC eller MAC:
  Her kan man lage dele eller forandre programmer og innstillinger, sette opp søkeområder og legge programmer i egne mapper slik at det er lett å finne igjen. Jeg har mapper som jeg har kalt Arkeologisk, Strand, Beitemark, Pløydmark, Ymse, CTX, TEST, osv. Her finner jeg lett mine favoritter som jeg enkelt legger inn på min CTX når jeg skal over på et nytt område eller tilbake til en kjent mark. Her kan jeg hente oppdateringer fra minelab til CTX og till den trådløse høytaleren med uttak for headset. Jeg kan se på kart med findpoints og waypoints og legge til bilder av mine funn med ID.

  GPS funksjonen. Her kan man navigere for å finne steder man har markert på kartet hjemme, man kan lagre waypoints og findpoints. Man kan legge inn sikringsoner for kulturminner slik at man ungår disse og feilmarginen på et område med god satelittdekning er sjelden mer enn 1 meter. Man kan også dele sitt kart med feks fylkesarkeolog slik at an kan se nøyaktig hvor du har funnet det med bilde og posisjon.

  Jeg har nå kommet så langt at jeg hører forskjell på pulltab med og uten ringen på seg. Det sier ikke så mye om meg, men at Ctx`n er helt rå. Jeg graver det jo selvfølgelig alikevel, det kan jo være gull, men det er artig å få det bekreftet nå man finner det.

  Min konklusjon er som følger:
  Skal du ha en maskin som virker like godt til lands som til vanns så er Minelab Ctx 3030 maskinen du bør velge. Her får man 2 søkere for prisen av 1 + at man får innebygget GPS der man kan lagre sine funnposisjoner. Den er verdt hver eneste krone.
  Har jeg glemt noe som du lurer på så ta gjerne kontakt på DiggingVestAgder@gmail.com så skal jeg svare så godt jeg kan.

  Se forøvrig Gary`s detecting sin review og mye annet snadder om CTX 3030 her(Jeg er ikke enig i alt han viser, mht innstillinger, men det meste er riktig:
  http://www.garysdetecting.co.uk/minelab_ctx_3030_workshop.htm#ctx tips

Skriv en omtale av dette produktet

Ved å skrive noen ord om dette produktet, er du med å dele erfaringer om metallsøkere og utstyr. Gi også stjerner fra en til fem. Øverst på siden vil du da få et gjennomsnitt av alle omtaler for dette produktet.

Vurdering av dette produktet