Graveredskap

Nest etter en metallsøker er noe skikkelig å grave med det viktigste utstyret du trenger for en vellykket metallsøkerdag. Hva du trenger, er avhengig av hvor du skal lete.

Går turen til et jorde, er en langskaftet fotspade et must. Spaden bør være solid, men samtidig ikke for tung. Du skal tross alt bære den med deg hele dagen. Husk at selv om et nypløyd jorde ikke trenger å gjøres strøkent etter deg, så fyll hullene. I mørket er det fort gjort å brekke et bein i et sånt hull, både for to og firebeinte.

På en plen, park osv. er det ikke hensiktsmessig med en langskaftet stor spade som etterlater seg store hull. Her er det en god håndspade og riktig graveteknikk som gjelder. Håndspaden bør være skarp og av god kvalitet. Gjerne ha sagtagger på den ene siden for røtter. Mange bruker gjerne en bajonett til denne type graving.

Det er en selvfølge at plenen ser minst like bra ut når du forlater den som før du kom. Her er riktik graveteknikk veldig viktig. Nederst på denne siden finner du en liten bruksanvisning, som jeg har lånt fra hjemmesiden til Eskeland Electronics.

Og søppelet vi graver opp – det tar vi med oss.

På en sandstrand er et sandscoop (sandsikter) lurt. Disse finnes i mange varianter. Et viktig poeng med disse er at det er store nok hull i det til at sand og vann renner ut, men ikke større enn at funnet blir liggende igjen i scoopet. Er man ute i vannet å søker, er et langskaftet scoop et must. Husk å tette hullene etter deg. Det er mange barn som bruker strendene våre.

Mye av graveredskaper du kan bruke, kan du finne hjemme. Som et eksempel kan jo et båtøsekar etter en ivrig omgang med drillen bli til et flott sandscoop. En god spade har mange stående.

Bare husk kvalitet som et nøkkelord. Langt fra bilen og drømmesignal fra metallsøkeren i det spaden knekker er ikke noe drømmesenario. Tro meg på det.

Under finner du noen lenker til gode graveredskaper som er utviklet spesielt for metallsøking.

Fotspader

Håndspader

Sandscoop

Graveteknikk

gravetips metallsøking